Inkoopbegeleiding pensioen

 

Inkoopbegeleiding

HLS Pensioenconsultancy kent een brede dienstverlening voor ondernemers, werkgevers, werknemers en (aanstaand) gepensioneerden. We inventariseren, analyseren en adviseren omtrent de oudedags- en nabestaandenvoorzieningen voor u en/of uw medewerkers.

Expertise

Geregeld zal een dergelijk traject uitmonden in het advies om een passend financieel product aan te schaffen. U kunt dat natuurlijk zelf doen, maar in de praktijk blijkt veelal dat het vanzelfsprekend is om van de expertise van HLS gebruik te maken.

HLS kent de markt door en door, niet alleen in de zin van de leverbare producten. HLS is ook uitstekend in staat om achter de schermen te kijken. Kent de historie, cultuur en prestaties van de aanbieders, beoordeelt ze en prikt zo nodig direct door mooie marketingteksten heen.

Objectief

HLS stelt zich objectief op en werkt samen met zowel intermediaire aanbieders (banken, verzekeraars, beleggingsinstellingen en premiepensioeninstellingen die met tussenpersonen samenwerken) als ook met "direct-writers" (aanbieders zoals Centraal Beheer die zonder intermediair rechtstreeks met de eindklant zaken doen). Beiden hebben onze warme doch kritische belangstelling.

Intermediairverzekeraars zoals Nationale Nederlanden kennen vaak ook "concernafdelingen". Op deze afdelingen wordt rechtstreeks zaken gedaan met grote klanten (veelal relaties met meer dan 500 medewerkers). Ook met deze concernafdelingen onderhoudt HLS goede contacten.

Evenwichtig aanbod

De aanbieders met wie wij werken vormen een mooie doorsnee van de Nederlandse markt: grote, middelgrote en kleinere partijen. Onderdeel van een concern of zelfstandig werkend. Verzekeraars, banken en beleggingsinstellingen.

De aanbieders waarmee wij momenteel samenwerken zijn o.a.:

Bovenstaande opsomming betreft zowel verzekeraars, premiepensioeninstellingen (die alleen beschikbarepremieregelingen mogen voeren), als vermogensbeheerders. Uitdrukkelijk zij vermeld dat geen van deze aanbieders op welke wijze dan ook belangen heeft in HLS.

In de loop van de tijd kunnen verschuivingen optreden in de partijen waarmee wij zakendoen. Onze basis: onafhankelijkheid en zoveel mogelijk aansluiting zoeken bij uw wensen. 


 

Laatste bericht

In een haast wanhopige poging om Europa aan het besteden te krijgen, heeft de Europese Centrale Bank de afgelopen jaren onder meer de rente keer op keer verlaagd. Met een ‘waarom-college’ zal ik u niet...lees verder

De Rijksoverheid heeft onder meer de 2020-bedragen voor AOW gepubliceerd . Aan de hand hiervan heb ik de franchises berekend. Het zijn weliswaar voorlopige bedragen, maar naar verwachting...lees verder

In het Pensioenakkoord van juni 2019 kwamen sociale partijen onder meer overeen dat de AOW-leeftijd minder snel zou gaan stijgen. De regering omarmde al snel dit voorstel en in juli 2019...lees verder

De huidige wetgeving voor verdeling van pensioenen bij scheiding is onlangs geėvalueerd. De wet kent kwetsbare punten. Bij de standaardverdeling blijven ex-echtelieden levenslang van elkaar afhankelijk. En...lees verder

Eindelijk wordt de terecht verfoeide (want op onrealistische grondslagen gebaseerde) vermogensbelasting vervangen door een systeem dat meer aansluit bij de werkelijk gemaakte rendementen: Er komt een...lees verder