Inkoopbegeleiding pensioen

 

Inkoopbegeleiding

HLS Pensioenconsultancy kent een brede dienstverlening voor ondernemers, werkgevers, werknemers en (aanstaand) gepensioneerden. We inventariseren, analyseren en adviseren omtrent de oudedags- en nabestaandenvoorzieningen voor u en/of uw medewerkers.

Expertise

Geregeld zal een dergelijk traject uitmonden in het advies om een passend financieel product aan te schaffen. U kunt dat natuurlijk zelf doen, maar in de praktijk blijkt veelal dat het vanzelfsprekend is om van de expertise van HLS gebruik te maken.

HLS kent de markt door en door, niet alleen in de zin van de leverbare producten. HLS is ook uitstekend in staat om achter de schermen te kijken. Kent de historie, cultuur en prestaties van de aanbieders, beoordeelt ze en prikt zo nodig direct door mooie marketingteksten heen.

Objectief

HLS stelt zich objectief op en werkt samen met zowel intermediaire aanbieders (banken, verzekeraars, beleggingsinstellingen en premiepensioeninstellingen die met tussenpersonen samenwerken) als ook met "direct-writers" (aanbieders zoals Centraal Beheer die zonder intermediair rechtstreeks met de eindklant zaken doen). Beiden hebben onze warme doch kritische belangstelling.

Intermediairverzekeraars zoals Nationale Nederlanden kennen vaak ook "concernafdelingen". Op deze afdelingen wordt rechtstreeks zaken gedaan met grote klanten (veelal relaties met meer dan 500 medewerkers). Ook met deze concernafdelingen onderhoudt HLS goede contacten.

Evenwichtig aanbod

De aanbieders met wie wij werken vormen een mooie doorsnee van de Nederlandse markt: grote, middelgrote en kleinere partijen. Onderdeel van een concern of zelfstandig werkend. Verzekeraars, banken en beleggingsinstellingen.

De aanbieders waarmee wij momenteel samenwerken zijn o.a.:

Bovenstaande opsomming betreft zowel verzekeraars, premiepensioeninstellingen (die alleen beschikbarepremieregelingen mogen voeren), als vermogensbeheerders. Uitdrukkelijk zij vermeld dat HLS met geen van deze aanbieders financiŽle banden heeft.

In de loop van de tijd kunnen verschuivingen optreden in de partijen waarmee wij zakendoen. Onze basis: onafhankelijkheid en zoveel mogelijk aansluiting zoeken bij uw wensen. 


 

Laatste bericht

De Belastingdienst heeft de 2019-bedragen van de franchises en het maximum loon waarover pensioen mag worden opgebouwd  gepubliceerd . Het zijn weliswaar voorlopige bedragen, maar naar verwachting...lees verder

De AOW-leeftijd gaat in 2024 niet omhoog. In 2024 hebben mensen recht op AOW met 67 jaar en drie maanden. Daarmee blijft de AOW-leeftijd gelijk in 2022, 2023 en 2024. Minister Koolmees van Sociale Zaken en...lees verder

In de praktijk wil het nog wel eens voorkomen dat een klant in een pensioenvraagstuk uit praktisch oogpunt voor een bepaalde aanpak kiest. Als het daardoor echter mis loopt, kan de Belastingdienst een...lees verder

Bij de uitfasering vorig jaar van het pensioen in eigen beheer voor directeur grootaandeelhouders (dga)ontstond de mogelijkheid om het pensioen af te kopen of om te zetten naar een oudedagsverplichting...lees verder

Sinds enige tijd is de AOW-leeftijd niet meer per definitie hetzelfde als de leeftijd waarop uw pensioen ingaat dat u bij uw werkgever(s) hebt opgebouwd. In de praktijk leidt dit ertoe dat bij pensionering...lees verder